ATELIER ΛΑΓΟΡΘΙ - RIESLING

ATELIER ΛΑΓΟΡΘΙ - RIESLING

Κατηγορία, προέλευση: Oίνος λευκός ξηρός, ΠΓΕ Αχαΐα.

Ποικιλιακή σύνθεση: Λαγόρθι 50%, Riesling 50%

Αμπελώνας: Αμπέλια στην ορεινή Αιγιάλεια. Τρύγος αρχές Σεπτέμβρη.

Οινοποίηση

Συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών. Προζυμωτική εκχύλιση για 3 με 5 ώρες περίπου. Στατική απολάσπωση  μετά από 48 ώρες. Αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένες ζύμες, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ωρίμανση για 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές λάσπες της ζύμωσης εφαρμόζοντας τακτική, ήπια ανάδευση.

Ο χαρακτήρας

Λευκοκίτρινο χρώμα, με πράσινες ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας πυρηνόκαρπων, εξωτικών φρούτων και λευκών λουλουδιών  με ήπια μεταλλικότητα. Στόμα με διακριτική οξύτητα και καλή αίσθηση όγκου. Το τελείωμα στο στόμα αφήνει δροσερή αίσθηση τροπικών φρούτων.

Συνοδεύει Πάστες με λευκές σάλτσες, σαλάτες, λευκό κρέας, κίτρινα ώριμα τυριά.

Πρωταγωνιστής Κλάδου Οινοποιΐας
BRC_LOGO
BRC_LOGO
60 years Cavino