ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Cavino ιδρύθηκε το 1958 στο Αίγιο από τους Κωνσταντίνο Αναστασίου και Ιωάννη ∆ούσκα. Αρχικά ως οινοποιητική, αλλά πολύ σύντοµα και ως αποσταγµατοποιίο.

Το Αίγιο, η πόλη που γεννήθηκε το όραµα της δηµιουργίας µιας σύγχρονης οινοποιίας-αποσταγµατοποιίας, βρίσκεται σ' ένα µοναδικό αµπελουργικό τοπίο. Οι πλαγιές Αιγιάλειας συνδυάζουν µε µοναδικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα διαµορφώνοντας ένα ιδιαίτερο µικροκλίµα.

Η Cavino αξιοποιεί κατά κύριο λόγο τις αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών όπως ο Ροδίτης, το Λαγόρθι, ο Σιδερίτης, το Αγιωργίτικο, το Μαύρο Καλαβρυτινό και φυσικά η ξακουστή Μαυροδάφνη. Ωστόσο καλλιεργούνται µε µεγάλη επιτυχία οι διεθνείς ποικιλίες όπως το Sauvignon blanc, το Chardonnay, το Riesling, το Merlot, το Syrah και το Cabernet Sauvignon.

Σήµερα η Cavino εξάγει περισσότερο από 75 της παραγωγής της σε κρασί και ούζο. Η εταιρεία παρακολουθώντας από κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις πραγµατοποίησε τα τελευταία 10 χρόνια σηµαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισµού του παραγωγικού εξοπλισµού, των εµφιαλωτικών γραµµών καθώς και σηµαντική αύξηση των κλιµατιζόµενων αποθηκευτικών χώρων.

Έτσι σήµερα διαθέτει 2 γραµµές παραγωγής οίνων και άλλες 2 εµφιάλωσης οινοπνευµατωδών ποτών (ούζο, τσίπουρο, brandy), υπερσύγχρονο εξοπλισµό παραλαβής και επεξεργασίας σταφυλιών, καθώς και κλιµατιζόµενους αποθηκευτικούς χώρους 5.000 τµ.

Η εταιρεία είναι πιστοποιηµένη µε ISO και IFS highest level διασφαλίζοντας έτσι το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο.

Το 1999 οι βασικοί µέτοχοι Γιάννης και Θόδωρος Αναστασίου έκαναν πράξη ένα εξίσου σηµαντικό όραµα, τη δηµιουργία ενός κτήµατος που παράγει κρασιά πολύ υψηλού ποιοτικού επιπέδου και παγκόσµιας κλάσης.

Έτσι γεννήθηκε το Κτήµα ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ µε έναν αµπελώνα 100 στρεµµάτων που σύντοµα έδωσε στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού µοναδικά κρασιά υψηλής ποιότητας από τον αµπελώνα του Μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου (Grand Cave).

Ο αµπελώνας βρίσκεται σ' ένα µοναδικό terroir της αµπελουργικής περιοχής της Αιγιάλειας, στα 800 µέτρα υψόµετρο πάνω από τη Θάλασσα µέσα στο φαράγγι των Καλαβρύτων.

H Cavino τοποθετώντας τον πήχη της ποιότητας και της συνέπειας πολύ υψηλά αποδεικνύει καθηµερινά ότι δικαίως κατέχει ηγετική θέση στον οινοποιητικό κλάδο.

Οι εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, το οινολογικό - αµπελουργικό team υψηλών αξιώσεων, το έµπειρο προσωπικό της παραγωγής, οι άρτιες υποδοµές logistics καθώς και το ισχυρό τµήµα πωλήσεων και µάρκετινγκ, επιτρέπουν στην Cavino, να κοιτάζει µε εµπιστοσύνη και σιγουριά το µέλλον, σε απόλυτη ετοιµότητα για την αντιµετώπιση των νέων προκλήσεων.

Η Cavino διακρίθηκε το 2009 ως το καλύτερο ελληνικό οινοποιείο από το έγκριτο International Wine & spirits UK.

Το οινολογικό και αµπελουργικό team µε συνεχείς πειραµατισµούς πάνω σε ποικιλίες, οινοποιήσεις, παλαιώσεις κ.λπ. δίνει συνεχώς νέα ώθηση στην εταιρεία και σχεδιάζει το οινικό της µέλλον.

Βασικός µας στόχος και όραµα είναι η ανάδειξη του ελληνικού αµπελώνα, και ιδιαίτερα του αµπελώνα της Αιγιάλειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και η προσήλωσή µας στην παραγωγή ποιοτικών οίνων.

Στην Cavino παράγουµε κρασιά που διανέµονται στην Ελλάδα και σε 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσµο.

Κρασιά τα οποία έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισµούς από καταξιωµένους οινοκριτικούς και γευσιγνώστες.

Το ταξίδι συνεχίζεται...

 
Πρωταγωνιστής Κλάδου Οινοποιΐας
BRC_LOGO
BRC_LOGO
60 years Cavino